Een beter rendement voor jou & goed voor het klimaat
Voedselverspilling in de horeca lijkt bijna onvermijdelijk. Iedere horecaondernemer ziet dagelijks halflege borden terugkomen naar de keuken. En dan niet omdat het gerecht niet smaakt, maar omdat de klant om welke reden dan ook niet alles eet. Dit heb je toch niet in de hand zou de vervolggedachte kunnen zijn? En als ik hiermee aan de slag ga, levert het me dan wel iets op? Op beide vragen is het antwoord een volmondig JA.
Daarom de Food Waste Challenge!
Een challenge die de Rabobank en LIOF samen met Wastewatchers organiseren voor Limburgse horeca ondernemers.
Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo minder voedsel verspillen en daarmee maar liefst € 582 miljoen besparen. Deelnemers aan eerdere Food Waste Challenges toonden aan dat besparingen van meer dan 50% haalbaar zijn. Dit leverde hen voordeel op in kilo’s, Co2 uitstoot én in euro’s. In 8 weken tijd resulteerde dat in een beter rendement én in een positieve impact op het klimaat.