DO | Food Waste Challenge voor Limburgse horeca

Een programma over voedselverspilling ism Wastewatchers voor Limburgse horeca ondernemers. Bespaar kilo's, Co2 uitstoot en Euros!

Een beter rendement voor jou & goed voor het klimaat

Voedselverspilling in de horeca lijkt bijna onvermijdelijk. Iedere horecaondernemer ziet dagelijks halflege borden terugkomen naar de keuken. En dan niet omdat het gerecht niet smaakt, maar omdat de klant om welke reden dan ook niet alles eet. Dit heb je toch niet in de hand zou de vervolggedachte kunnen zijn? En als ik hiermee aan de slag ga, levert het me dan wel iets op? Op beide vragen is het antwoord een volmondig JA. 


Daarom de Food Waste Challenge! 

Een challenge die de Rabobank en LIOF samen met Wastewatchers organiseren voor Limburgse horeca ondernemers. 

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo minder voedsel verspillen en daarmee maar liefst € 582 miljoen besparen. Deelnemers aan eerdere Food Waste Challenges toonden aan dat besparingen van meer dan 50% haalbaar zijn. Dit leverde hen voordeel op in kilo’s, Co2 uitstoot én in euro’s. In 8 weken tijd resulteerde dat in een beter rendement én in een positieve impact op het klimaat. 

Rabobank en LIOF nodigen je van harte uit deel te nemen aan de Food Waste Challenge. Tijdens deze editie gaan we samen met professionals uit jouw omgeving de strijd tegen voedselverspilling aan. Deelname aan de Food Waste Challenge is kosteloos, gemakkelijk en kost bovendien weinig tijd. Goed voor de wereld én goed voor de portemonnee, doe mee! De Challenge start op 30 januari. 

 

Beter rendement binnen 8 weken

Gedurende 8 weken werk je aan het verminderen van voedselverspilling in jouw bedrijf. Je wordt begeleid door experts van het bedrijf WasteWatchers. Na het intakegesprek start je met de 0-Meting. Vervolgens word je uitgenodigd voor een inspiratiesessie met alle deelnemers op 6 maart en gaan we de diepte in op 4 thema’s. Na zes weken doe je de 1-Meting en ontvang je het resultaat van jullie inspanning. Onderstaande visualisatie brengt de verschillende stappen van de Challenge uitgebreid in beeld.


Doe mee!

Aanmelden kan tot uiterlijk 10 januari 2023, maar: vol is vol. Deelname aan de Food Waste Challenge is kosteloos, gemakkelijk en kost bovendien weinig tijd (maximaal 9 à 10 uur). Vanaf 30 januari start het traject van acht weken.  

 

We zien je aanmelding graag tegemoet! Klik hier om je te registreren. 


NB. Na aanmelding rekenen we op je deelname. Mocht je twee weken voor de startdatum van 30 januari afmelden, dan zijn we genoodzaakt 200 euro aan kosten door te belasten