FGL | Cooperatiekring

Met de Cooperatiekring bevorderen we gelijke kansen voor alle schoolgaande kinderen in de regio. We bundelen krachten om impact en slagkracht te vergroten.

Deze onafhankelijke stichting richt zich op het coöperatief verbinden van klant, bank en maatschappij. Ongeveer 1 op de 12 kinderen in Nederland leeft in armoede. Voor hen is er geen geld voor bijvoorbeeld bijles, internet of zelfs een lunch. Helaas is dit ook in onze regio aan de orde. Om deze reden is de Cooperatiekring opgericht. Deze geelkring wil gelijke kansen bevorderen voor alle schoolgaande kinderen in onze regio. Denk aan een huiswerkklas in de wijk.


Het bijzondere van een cooperatiekring is dat de impact van een donatie dichtbij is en dat donateurs samen bepalen welke projecten worden ondersteund. Metropool regio ging ons hierin voor. Kijk dit filmpje om een goede indruk te krijgen over de werkwijze van een cooperatiekring.


De komende tijd werken we achter de schermen verder aan dit mooie initiatief. En uiteraard kun je dit mooie initiatief bespreken met klanten en collega's.

De cooperatiekring is een initiatief van Rabobank als onderdeel van haar maatschappelijke agenda.